Hui: 08:45-22:00 h 659314109 963946755 659314109
Temps de lectura 3 min.

L'estiu és època de sol i calor, de dies llargs i optimisme, moltes vegades associats a les vacances i el descans. Lluny queda l'hivern i els seus refredats ... Tot i que és difícil associar aquesta estació amb sentir-se malament i estar malalt, a l'estiu también pots emmalaltir. Veiem algunes de les malalties més comunes a l'estiu i com combatre-les!

Otitis. L'otitis és una infecció d'oïda que s'agafa a través dels bacteris de l'aigua de les platges i piscines. De vegades, es pot produir per la calor i la humitat de l'ambient en relació als bacteris que habiten a la pròpia oïda. D'aquesta manera, emmalateixes, tot i que l'aigua estigui totalment neta.

Per protegir-te, quan et banyis a la platja o la piscina pots fer servir taps. A més, sempre procura una correcta higiene també de l'oïda.  

Deshidratació. Quan l'aigua que ingereixes és menor que l'aigua i sals minerals que perds, et deshidrates. És típic de l'estiu ja que és més fàcil que es produeixi a causa de les altes temperatures.

Evitar la deshidratació és senzill i està a les teves mans: assegura't de beure aigua amb freqüència, encara que no sentis set. Que puguis impedir amb facilitat deshidratar-te, no vol dir que hagis de restar-li importància. En funció del grau pot tenir greus conseqüències. No t'oblidis, a l'estiu, molt líquid!

Enfermedades verano

Cremades solars. A l'estiu la teva pell està més exposada que en qualsevol altra estació de l'any al sol. Abusar de l'exposició a aquest i fer-ho sense protecció pot tenir importants repercussions en la teva salut.

Evita les cremades, que es poden manifestar com butllofes, úlceres, dolors ..., i altres possibles problemes futurs per a la pell. Usa sempre protecció solar, no només a l'estiu; i controla les hores d'exposició, evitant les de major radiació.

Cistitis. Es contrau a causa de l'entrada de virus o fongs a la nostra bufeta. És més freqüent en la dona. Els seus símptomes principals són cremor de la zona a l'orinar, a més de necessitar fer-ho de forma constant. L'orina pot tenir un color tèrbol, presentar sang, febre o infeccions.

T'ajudarà a prevenir-la, entre d'altres, hidratar constantment i orinar freqüentment, no aguantes molt les ganes d'orinar. Si et banyes al mar o piscines, canvia el banyador mullat després de el bany per evitar la humitat.

Conjuntivitis. La conjuntivitis és la inflamació de la conjuntiva, membrana que protegeix l'ull. A la seva aparició poden contribuir l'aigua d'una piscina o la de la mar i el pol·len, entre altres agents.

Utilitzar ulleres de busseig tant a la piscina com a la platja, rentar-te la cara després del bany, no fregar-te els ulls i ser rigorós amb les mesures d'higiene contribuiran a una bona salut ocular aquest estiu.

Fongs. El focus d'infecció dels fongs es troba en llocs humits i càlids, com seria la piscina o unes dutxes comuns. Acostumen a aparèixer en les ungles, la planta del peu o entre els dits.

Per no contagiar-te és recomanable que facis servir únicament el teu calçat i tovallola, evitis anar descalç / a en zones comunes, asseques bé els teus peus després de la dutxa i facis servir un calçat que afavoreixi la transpiració.

Salmonel·la. La calor pot alterar alguns aliments de manera que acabin en mal estat i resultin tòxics o indigestos. A l'estiu la salmonel·la és un bacteri comú que es contrau sobretot amb la ingesta d'ou. Els seus símptomes són febre, còlics abdominals, mal de cap i nàusees o vòmits. Acostuma a durar de quatre a set dies.

Millor compra només ous que estiguin refrigerats, o en un ambient amb aire condicionat, no triguis molt a consumir-los després de la seva compra i evita deixar-los a temperatura ambient.